Home

23 March 2017

Motorrijders verzetten zich tegen gaybrapad Harderwijk


VVD Harderwijk-Hierden heeft voorgesteld om in Harderwijk, bij parkeergarage Houtwal een regenboogzebrapad (ook wel gaybrapad genoemd) aan te leggen.
VVD Harderwijk-Hierden heeft voorgesteld om in Harderwijk, bij parkeergarage Houtwal een regenboogzebrapad (ook wel gaybrapad genoemd) aan te leggen.

"Iedereen moet zich welkom voelen in Harderwijk, ongeacht seksuele gerichtheid, geloofsovertuiging of afkomst," zegt initiatiefnemer VVD-raadslid Menno Doppenberg in De Stentor. Samen met andere fracties dient hij donderdag 23 maart een motie in om het gaybrapad mogelijk te maken.

Voor de MAG staat de veiligheid van motorrijders voorop. Wij vinden dan ook dat een zebrapad er als een zebrapad uit dient te zien, zoals dit ook in de Nederlandse wetgeving is vastgelegd. Daarnaast dient het oppervlak dusdanig te zijn uitgevoerd dat deze voor motorrijders veilig te passeren is: een stroef oppervlakte bij zowel droog als nat weer. Dit geldt voor zowel het uiterlijk als de (technische) uitvoering.

De MAG verzamelt al langer melding van dergelijke kleurrijke zebrapaden en wij werken binnen het Motorplatform samen met onder andere Rijkswaterstaat om het toepassen van geschilderde wegoppervlakken aan banden te leggen. De MAG zal de gemeente Harderwijk daarom ook uitleggen dat wij vinden dat het gaybrapad niet moet worden aangelegd, omdat we vinden dat verkeersveiligheid niet ondergeschikt gemaakt mag zijn aan politieke statements.

Klik hier voor meer informatie over de MAG & gaybrapaden.


Foto: Marcel Hille