Home

24 January 2018

De Noordelijke Motorbeurs in Assen werd druk bezocht!


Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag had de MAG weer een stand op de 23ste editie van Noordelijke Motorbeurs, dit jaar voor het eerst in de TT hal in Assen.
Bezoekers stonden stil bij de MAG stand om te kijken naar de rode motor met een ART 4 slot en een aantal betonscharen ernaast. De medewerkers van de stand daagden de bezoekers uit een poging te wagen het slot open te breken met een betonschaar. Nadat elke keer zo’n 20 personen zich het zweet op het voorhoofd hadden gewerkt, bleek het slot uiteindelijk steeds weer te kraken. Onder de deelnemers werd elke dag een ketting met bijbehorend slot verloot.

Vraag is natuurlijk waarom de MAG de mogelijkheid van het kraken van een ART4 slot wil aantonen.
De gelegenheid maakt de dief is het spreekwoord. De MAG wil jou als motorrijder juist bewust laten maken van het stuk eigenverantwoordelijkheid bij motordiefstallen. Voorkomen kan je door de motor vast te leggen aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal of hek. Een dief wil juist niet opvallen door veel lawaai te maken en zo snel als mogelijk de motor meenemen.


We kunnen na de vele pogingen van de bezoekers tijdens de motorbeurs wel stellen dat het openbreken van het ART 4 slot, naast veel spierkracht, ook veel tijd kost en dat het niet onopgemerkt blijft. Een slot is geen garantie dat je motor niet gestolen wordt maar de kans dat een dief een poging zal wagen jouw motor mee te nemen en dat dat ook lukt is wel een stuk kleiner!

Tijdens de beurs hebben we ook de MAG-leden en andere bezoekers bijgepraat over de lopende dossiers. Zoals de recente verduidelijking van de kentekenplaathouder. Net voor aanvang van de beurs werd ons als MAG medegedeeld dat mede door onze inzet het Openbaar Ministerie de aan de zijkant geplaatste kentekenplaat blijft goedkeuren, dit in tegenstelling van eerdere berichten half 2017. Een mooie overwinning voor de motorrijder.
foto: Vera de Bruijn