Home

05 March 2018

Ludieke actie in Lopik


Afgelopen zaterdag 3 maart hebben een aantal MAG leden een koude maar ludieke rit gereden in Lopik langs de Lekdijk West die afgesloten zou zijn maar toch weer niet.


Met 6 motoren en 8 MAG leden was het een klein groepje dat verzamelde bij Café Bonje in de Anna van Buurenstraat in Lopik.
Maar dit waren dan ook wel de echte bikkels die de gemeente Lopik wilde laten weten dat ondanks de kou zij het verbodsbord voor motorrijders graag op de foto wilde zetten. Maar natuurlijk eerst even opwarmen in het café. Hiervoor had Bonnie haar zaak 3 uur eerder opengedaan dan normaal op de zaterdag. Top service!!

Met een koffie en een broodje werd in het café druk gediscussieerd over de afsluiting. Van het AD was ook een journalist en cameraman aanwezig en zij verzamelden onze argumenten en namen ook een interview af.

Om 1 uur hadden we afgesproken om op de motor richting de Lekdijk West te gaan rijden, om vervolgens bij het betreffende verbodsbord een groepsfoto te maken.
Maar wat schetste onze verbazing, geen bord. Waren ze het vergeten te plaatsen op 1 maart toen het verkeersbesluit in was gegaan, of zoals wethouder Spelt het verwoorde richting RTV-Utrecht dat de borden direct alweer gestolen zouden zijn ......

Dus door het ontbreken van de verbodsborden hebben we een mooi kunnen genieten van het stuk Lekdijk, door Lopik, via Jaarsvel naar Uitweg en zo weer terug naar Lopik. De zon scheen mooi, dus hebben we ook mooie foto's kunnen laten maken. Met dank aan Olaf Blok.

De link naar de film van AD
Link naar film van Olaf Bok op Youtube kanaal van MAG, kijk ook op zijn facebook pagina's voor meer foto's

Foto's gemaakt door Olaf Bok en Petra Vielvoije (c) MAG 2018