Home

11 March 2018

Wintervorst laat behoorlijke schade achter


De vorst is weg, maar de schade aan de wegen blijven achter.
We krijgen de laatste dagen veel meldingen over wegdekschade door de vorst van afgelopen winter.
Schade aan de weg wordt normaal gesproken gerepareerd met bitumen. Voor Nederland gelden hier strenge regels voor het gebruik van de soorten bitumen, dit dankzij de MAG die deze regels heeft laten verscherpen.

Maar het komt zeker nog voor dat een verkeerd soort bitumen gebruikt wordt, waardoor de 'plak laag' te glad is en dat je motorfiets hierop kan doorglijden. De MAG pleit daarom nog steeds voor het juist gebruiken van de stroeve soorten. Dan weet jij namelijk als motorrijder dat je ook bij natweer niet doorglijd en eventueel onderuit kan gaan.

Ook het uitblijven van reparatie aan het wegdek kan zeer gevaarlijk zijn voor motorrijders. Denk hierbij dus ook aan de vorstschade dat door de winter ontstaan is. Maar ook schade aan het wegdek door een ongeluk of een lekke bank waar de velg een spoor heeft getrokken door het asfalt. 

Het uitblijven van reparatie, ondanks meldingen van weggebruikers, kan verstrekkende gevolgen hebben voor de wegbeheerder. Denk aan de aansprakelijkheid voor de gemeenten en provincies als zij in gebreke blijven. Schade aan motor en lichaam kan je dan dus verhalen bij deze partijen, maar daar zit jij als motorrijder niet echt op te wachten.
Geef daarom schade door aan je gemeente of aan de provincie, of meld dit bij de MAG, zodat wij hier centraal kunnen melden.


Als jij dit ook gevaarlijk voor jou als motorrijder vindt, meld dit dus bij de MAG.
Word lid van de MAG en meld je hier aan >>