Home

13 March 2018

Nieuw type voeg op viaduct


Je komt ze tegen bij viaducten op snelwegen, de brede voegen tussen twee wegdelen.
En zijn deze nou glad of toch niet als het heeft geregend?

Vorig jaar maar 2017 is de MAG gevraagd door Rijkswaterstaat om mee te helpen met het beoordelen van een nieuwe type voeg op de snelwegen. Deze nieuwe voeg zorgt voor een juiste aansluiting tussen twee wegdelen wanneer de weg aansluit op een viaduct. Door deze voeg is het mogelijk dat bij warm weer de weg een stuk kan uitzetten zonder schade aan de weg zelf.

De nieuwe voeg is vorig jaar getest bij de aansluiting snelweg A2 naar de A10 bij knooppunt Amstel.
Als eerste werden diverse testen uitgevoerd op de bestaande voeg zoals deze nu overal gebruikt wordt. Hierna is de voeg vervangen door het nieuwe type. Deze zou veel minder gaan slijten en daardoor een behoorlijke kostenreductie voor wegonderhoud gaan worden.
De MAG vrijwillger en ook het stuntteam van de Beukelaer zijn met hun motoren over de aansluiting gereden, waarbij het stuntteam echt de grenzen van de snelheid heeft opgezocht. 
De MAG had al de conclusie gemaakt dat met de op dat punt geldende maximale snelheid de voeg niet gladder is dan het normale wegdek.

En nu blijkt uit de rapporten van RWS, die ook nog vervolgtesten hebben uitgevoerd, dat dit onder zowel droge als natte wegomstandigheden geen problemen voor de motorrijder opleverd.

Rijkswaterstaat blijft deze specifieke voeg nog een tijd specifiek monitoren op slijtage en daarbij ook op verkeersveiligheid.

Een mooie samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de MAG.