Home

24 April 2018

Gemeente Lingewaard negeert uitspraak rechter


Ondanks dat de motorrijder op 13 maart gelijk heeft gekregen, houdt Lingewaard de verbodsborden voor motorrijders op de dijk.
Op 13 maart 2018 heeft de rechtbank de gemeente Lingewaard in het ongelijk gesteld over het besluit van 26 september 2016  waarbij de gemeente besloot de dijkwegen in de gemeente Lingewaard en de op- en afritten naar de dijkwegen te sluiten voor motorfietsen op zaterdag, zondag en feestdagen, met enkele uitzonderingen voor bepaald bestemmingsverkeer.

Vandaag, 24 april, verliep de bezwaartermijn voor de gemeente Lingewaard tegen de uitspraak van de rechter. Maar nu komt de gemeente met een nieuw idee om de zaak weer langer te rekken. Het college van de gemeente Lingewaard heeft namelijk vandaag besloten pro forma in hoger beroep te gaan in de zaak motorverbod dijkwegen. Dit houdt in dat het college meer tijd vraagt aan de Raad van State om de gronden voor het hoger beroep aan te leveren. Dit geeft de gemeente de mogelijkheid om de nieuwe gemeenteraad te laten besluiten of het college in hoger beroep moet gaan. Terwijl zij in 2016 al hadden aangegeven niet in hoger beroep te willen gaan.

Of er een hoger beroep komt is dus nog onduidelijk en wie weet hoe lang deze procedure nu weer gaat duren. Ondertussen denkt de gemeente dat de borden wel kunnen blijven staan maar daar had de rechter al rekening mee gehouden. De rechter heeft het verkeersbesluit namelijk niet geschorst maar vernietigd. Dat betekent dat na de rechterlijke uitspraak geen verbod meer geldt. De borden moeten dus weg worden gehaald.

Wij zijn volop bezig, samen met onze advocaat, om Lingewaard op andere gedachten te zetten.

Update 25 april
Na een duidelijke uitleg van onze Algemeen Secretaris Vera de Bruijn, heeft de gemeente alsnog besloten om per direct de borden van de toegangswegen naar de dijk weg te halen.