Home

26 April 2018

AUTORIJDEN MET AFSTANDSBEDIENING


Op 26 april heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen dat het mogelijk maakt dat zelfrijdende auto’s aan het verkeer deelnemen zonder dat de bestuurder zich in het voertuig bevindt. Het gaat daarbij om experimenten van fabrikanten en ontwikkelaars.


tekst: Vera de Bruijn

Fabrikanten en ontwikkelaars kunnen later dit jaar een vergunning aanvragen om te experimenteren met op afstand bestuurde voertuigen op de openbare weg. Een vergunning wordt pas verleend na uitvoerige analyse van de impact op het verkeer en de verkeersveiligheid, ook waar het om andere weggebruikers dan automobilisten gaat. Verder mogen er bij uitval van de systemen geen onveilige situaties kunnen ontstaan.

Rijbewijs
In principe kunnen experimenten door het hele jaar heen plaatsvinden, tenzij bijvoorbeeld weersomstandigheden dit onwenselijk maken. Verder moet de bestuurder de auto te allen tijden onder controle hebben en kunnen ingrijpen als dat nodig is. Chauffeurs moeten in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en mogen ze niet onder invloed van drank of drugs verkeren.

Blazen in Zwolle
De procedure om een vergunning te krijgen zit volgens de MAG aardig goed in elkaar. Aan bijna alles is gedacht. Toch blijft het een vreemd idee dat je straks zomaar een auto kan tegenkomen waarvan je de bestuurder niet kan aankijken. Bovendien vragen we ons af hoe je zo’n auto op afstand bedient, en of wat je tijdens je rijopleiding geleerd hebt volstaat om een auto in Maastricht te laten rijden terwijl je zelf in Zwolle zit. En als die auto in Maastricht bij een aanrijding betrokken raakt, komt er dan een agent in Zwolle langs om je te laten blazen? De tijd zal het leren. De MAG volgt de ontwikkelingen op de voet, natuurlijk!