Home

Welkom bij de MAG, belangenvereniging voor motorrijders. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook en Twitter!

Pagina 1 van 19  > >>

30 June 2017
Minister Melanie Schultz heeft de Europese Commissie laten weten dat Nederland volhardt in het standpunt dat een APK voor motoren niet nodig is. De Motorrijders Actie Groep (MAG) is blij dat minister Schultz voet bij stuk houdt.
19 June 2017
Telegraafnieuws over rammelstroken riep vragen op over motorrijdersveiligheid. De MAG ging op onderzoek uit.
03 May 2017
Het recent herkozen MAG-bestuur heeft een actieplan opgesteld met daarin de tien belangrijkste aandachtsgebieden voor de komende jaren.
02 May 2017
Het CBS heeft de ongevalscijfers over 2016 bekend gemaakt.
26 April 2017
De MAG is het niet eens met de uitspraak van het Gerechtshof Leeuwarden, dat onlangs heeft bepaald dat het niet is toegestaan een kentekenplaat op een motorfiets links van het midden te bevestigen.
24 April 2017
Het Gerechtshof Leeuwarden heeft bepaald dat het NIET is toegestaan een kentekenplaat op een motorfiets links of rechts van het midden te bevestigen.
12 April 2017
Wie in het dagelijks verkeer om zich heen kijkt, ziet dat automobilisten meer en meer bezig zijn met hun mobiele telefoon en andere gadgets in de auto.
30 March 2017
Onlangs heeft het MAG-meldpunt gevaarlijke wegsituaties contact opgenomen met de provincie Zuid-Holland, naar aanleiding van een nieuwe houten geleiderail op de N446 Ter Aar/Woubrugge.
23 March 2017
VVD Harderwijk-Hierden heeft voorgesteld om in Harderwijk, bij parkeergarage Houtwal een regenboogzebrapad (ook wel gaybrapad genoemd) aan te leggen.
10 March 2017
De gemeente Lingewaard blijft erbij dat dijkwegen op zaterdagen, zondagen en feestdagen verboden gebied zijn voor motorrijders.
07 March 2017
De MAG is op zoek naar een algemeen secretaris.
22 February 2017
De gemeente Lingewaard blijft erbij dat dijkwegen op zaterdagen, zondagen en feestdagen verboden gebied zijn voor motorrijders.
17 January 2017
Ook dit jaar heeft de MAG in samenwerking met Dé Noordelijke Motorbeurs een prijsvraag uitgeschreven onder MAG-leden, met als prijzen vijf sets van twee vrijkaarten voor de motorbeurs van vrijdag 20 t/m zondag 22 januari 2017.
01 December 2016
Naar aanleiding van de brief die motorrijdersorganisaties FEMA, MAG en KNMV hebben gestuurd naar RDW, met betrekking tot de door RDW afgegeven Europese typegoedkeuring van de Tesla, heeft onlangs een gesprek plaatsgevonden over de zorgen die leven bij motorrijders.
30 November 2016
Met een bezwaarschrift hebben MAG en KNMV de gemeente Lingewaard gevraagd met onmiddellijke ingang het motorverbod op te heffen en alle genomen maatregelen terug te draaien.
25 November 2016
De MAG krijgt regelmatig vragen over wet- en regelgeving. Van Ben kregen we de vraag of achteraf ingebouwde ledverlichting als dimlicht is toegestaan. Dat zochten we voor hem uit.
16 November 2016
De afgelopen tijd heeft de MAG meerdere meldingen binnengekregen over gemeentes die zebrapaden omtoveren in regenboogkleuren.


De derde rijbewijsrichtlijn heeft vanaf 2013 grote gevolgen voor toekomstige motorrijders. 

>> Lees hier verder.
Een motorrijder die in aanraking kwam met een geleiderail, kwam er goed af. Zonder motorvriendelijke onderplank was het anders afgelopen...

>> Lees hier verder.
Ken jij een wegsituatie die gevaarlijk kan zijn voor motorrijders? Meld het dan bij het MAG-meldpunt Gevaarlijke wegsituaties!

>> Klik hier voor het meldformulier.
Alweer een verkeerslicht waarvan de sensoren in het wegdek niet zijn afgesteld op motoren? Geef dat irritante verkeerslicht aan ons door en wij maken er werk van!

>> Klik hier voor het meldformulier.
In de 'gedragscode filerijden' lees je hoe automobilisten én motorrijders veilig kunnen samenwerken in de file.

>> Klik hier voor de gedragscode.
Aprilia, Benelli, Bimota, BMW, BSA, Buell, Cagiva, CZ, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Hyosung, Jawa, Kawasaki, KTM, Laverda, Moto Guzzi, Norton, MV Agusta, Suzuki, Triumph, Ural, Yamaha? Het maakt ons niet uit waar je op rijdt. Iedereen is welkom bij de Motorrijders Actie Groep!