Home

Welkom bij de MAG, belangenvereniging voor motorrijders. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook en Twitter!


Pagina 1 van 19  > >>

20 February 2018
Met een enorm aantal van ruim 27.000 geslaagden voor het motorrijexamen in 2017 laten we zien dat motorrijden in de lift zit.

20 February 2018

Terwijl onze rechtszaak tegen de dijkafsluiting bij de gemeente Lingewaard nog loopt, stuurt Lopik met een motorverbod aan op nieuwe juridische stappen. Per 1 maart sluit de gemeente de dijk vanaf de Zijdeweg tot de gemeentegrens van Krimpenerwaard. En dat is niet voor het eerst.

19 February 2018
Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van 18 februari hebben de leden ingestemd met de uitbreiding van het bestuur van de MAG.
06 February 2018
In het afgelopen jaar werden er 1631 motoren gestolen. Dat betekent alweer een stijging ten opzichte van het jaar ervoor.
24 January 2018
Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag had de MAG weer een stand op de 23ste editie van Noordelijke Motorbeurs, dit jaar voor het eerst in de TT hal in Assen.
19 January 2018
Mede dankzij de MAG en vrijwilligers die hebben geholpen om dit dossier te blijven doorzetten bij het hof is eindelijk helderheid gekomen over de uitspraak die 19 april 2017 gedaan is over de plaats van de kentekenplaat op de motorfiets. Dit is dus gewoon toegestaan!

18 December 2017
Motororganisaties MAG en KNMV zijn samen naar de rechter gestapt tegen de gemeente Lingewaard.
13 December 2017
De tellerstanden van motorfietsen worden op dit moment niet bijgehouden, maar Cora van Nieuwenhuizen, Minister van Infrastructuur en Waterstaat, heeft de Tweede Kamer laten weten hiermee te willen beginnen.
01 December 2017
De zelfrijdende auto gaat bij wijze van experiment de openbare weg op, zonder begeleidende bestuurder. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft hierover een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd.
30 November 2017
De oproep van de gezamenlijke motorrijdersorganisaties om de veiligheid van motorrijders nadrukkelijk te betrekken bij de ontwikkeling van elektronische hulpsystemen in auto's, begint vruchten af te werpen.
24 November 2017
Op maandag 20 november hebben Michiel Buitenwerf, Jon van Veen en Vera de Bruijn van de MAG gesproken over de pilot inzake de weekendafsluiting van een stuk van de Lekdijk alleen voor motoren.
13 November 2017
Wij waren goed en zichtbaar vertegenwoordigd bij de ingang van de jaarlijkse Bigtwin Motorshow in Houten.
19 September 2017
MAG, FEMA en KNMV zijn bijgepraat over het RDW-onderzoek naar de zichtbaarheid van motorrijders door ondersteunende systemen in auto's.
12 September 2017
Op het traject Purmerend - Amsterdam hebben de MAG en RAI Vereniging een ‘mobiliteitstest’ gehouden.
11 September 2017
De rijbewijsregelgeving voor categorie A wordt aangepast.
24 July 2017
De MAG heeft een nieuwe algemeen secretaris.
30 June 2017
Minister Melanie Schultz heeft de Europese Commissie laten weten dat Nederland volhardt in het standpunt dat een APK voor motoren niet nodig is. De Motorrijders Actie Groep (MAG) is blij dat minister Schultz voet bij stuk houdt.
19 June 2017
Telegraafnieuws over rammelstroken riep vragen op over motorrijdersveiligheid. De MAG ging op onderzoek uit.

Jubileum leden actie


Beveiligingstips tegen motordiefstal.  

>> Lees hier verder.

De derde rijbewijsrichtlijn heeft vanaf 2013 grote gevolgen voor toekomstige motorrijders. 

>> Lees hier verder.
Een motorrijder die in aanraking kwam met een geleiderail, kwam er goed af. Zonder motorvriendelijke onderplank was het anders afgelopen...

>> Lees hier verder.
Ken jij een wegsituatie die gevaarlijk kan zijn voor motorrijders? Meld het dan bij het MAG-meldpunt Gevaarlijke wegsituaties!

>> Klik hier voor het meldformulier.
Alweer een verkeerslicht waarvan de sensoren in het wegdek niet zijn afgesteld op motoren? Geef dat irritante verkeerslicht aan ons door en wij maken er werk van!

>> Klik hier voor het meldformulier.
In de 'gedragscode filerijden' lees je hoe automobilisten én motorrijders veilig kunnen samenwerken in de file.

>> Klik hier voor de gedragscode.
Aprilia, Benelli, Bimota, BMW, BSA, Buell, Cagiva, CZ, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Hyosung, Jawa, Kawasaki, KTM, Laverda, Moto Guzzi, Norton, MV Agusta, Suzuki, Triumph, Ural, Yamaha? Het maakt ons niet uit waar je op rijdt. Iedereen is welkom bij de Motorrijders Actie Groep!
Wij werken ook aan het openhouden van dijken voor de motorrijder, zoals die bij Lopik en Lingewaard, ook zijn wij tegen de verplichte APK voor motorfietsen.