Home

Welkom bij de MAG, belangenvereniging voor motorrijders. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook en Twitter!


Pagina 1 van 19  > >>

19 April 2018
Binnenkort valt Mag-a-zine 155 bij al onze leden op de mat.
24 March 2018
Onderhoud aan de A6 bij Almere richting Lelystad
21 March 2018
Recent is op de N205 tussen Nieuw-Vennep en Haarlem de slimme verkeerslichten in werking gesteld. Met een app op de smartphone is het mogelijk om je auto 'aan te melden' bij een verkeerslicht. Wij vragen ons af hoe wij dat als motorrijder moeten gaan doen.
19 March 2018
Het moet niet gekker worden in Lingewaard.
Voorstel van de lokale PvdA en GroenLinks om al het gemotoriseerde verkeer te weren op de dijk.
16 March 2018

Adaptive cruisecontrol ziet motorrijders niet altijd
De RDW blijft gebruikers van dergelijke systemen en de motorrijders waarschuwen om tijdens het rijden goed op te blijven letten omdat de systemen kleine objecten niet altijd zien.

14 March 2018
De rechters hebben hun uitspraak gedaan in de rechtszaak over de afsluiting van de dijkweg bij Lingewaard voor alleen motorrijders.
13 March 2018

Je komt ze tegen bij viaducten op snelwegen, de brede voegen tussen twee wegdelen.
En zijn deze nou glad of toch niet als het heeft geregend?

11 March 2018
De vorst is weg, maar de schade aan de wegen blijven achter.
We krijgen de laatste dagen veel meldingen over wegdekschade door de vorst van afgelopen winter.
09 March 2018

Het leek even een dreigement, maar hij deed het toch: op 7 maart zette Donald Trump zijn handtekening onder torenhoge heffingen op geïmporteerd staal en aluminium. De Europese reactie liet niet lang op zich wachten. Slecht nieuws voor onder meer Harley-rijders, dus de MAG komt in actie.

05 March 2018
Afgelopen zaterdag 3 maart hebben een aantal MAG leden een koude maar ludieke rit gereden in Lopik langs de Lekdijk West die afgesloten zou zijn maar toch weer niet.
26 February 2018
Vandaag in de Telegraaf:
De smartphone was al een beetje slim, maar hoe slim ze kunnen worden blijkt deze week in Barcelona tijdens het World Mobile Congress (WMC). Telefoons nemen in de toekomst taken van ons over en als eerste producent ter wereld laat Huawei zelfs de besturing van een auto over aan een smartphone.
Maar zien zij de motorrijder wel?
26 February 2018
De MOTORbeurs in Utrecht was voor ons zeer succesvol.
Veel mensen gesproken, zowel leden als niet leden en ook nieuwe leden ingeschreven.
20 February 2018
Met een enorm aantal van ruim 27.000 geslaagden voor het motorrijexamen in 2017 laten we zien dat motorrijden in de lift zit.

20 February 2018

Terwijl onze rechtszaak tegen de dijkafsluiting bij de gemeente Lingewaard nog loopt, stuurt Lopik met een motorverbod aan op nieuwe juridische stappen. Per 1 maart sluit de gemeente de dijk vanaf de Zijdeweg tot de gemeentegrens van Krimpenerwaard. En dat is niet voor het eerst.

19 February 2018
Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van 18 februari hebben de leden ingestemd met de uitbreiding van het bestuur van de MAG.
06 February 2018
In het afgelopen jaar werden er 1631 motoren gestolen. Dat betekent alweer een stijging ten opzichte van het jaar ervoor.
24 January 2018
Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag had de MAG weer een stand op de 23ste editie van Noordelijke Motorbeurs, dit jaar voor het eerst in de TT hal in Assen.
19 January 2018
Mede dankzij de MAG en vrijwilligers die hebben geholpen om dit dossier te blijven doorzetten bij het hof is eindelijk helderheid gekomen over de uitspraak die 19 april 2017 gedaan is over de plaats van de kentekenplaat op de motorfiets. Dit is dus gewoon toegestaan!
Jubileum leden actie
Beveiligingstips tegen motordiefstal.  

>> Lees hier verder.

De derde rijbewijsrichtlijn heeft vanaf 2013 grote gevolgen voor toekomstige motorrijders. 

>> Lees hier verder.
Een motorrijder die in aanraking kwam met een geleiderail, kwam er goed af. Zonder motorvriendelijke onderplank was het anders afgelopen...

>> Lees hier verder.
Ken jij een wegsituatie die gevaarlijk kan zijn voor motorrijders? Meld het dan bij het MAG-meldpunt Gevaarlijke wegsituaties!

>> Klik hier voor het meldformulier.
Alweer een verkeerslicht waarvan de sensoren in het wegdek niet zijn afgesteld op motoren? Geef dat irritante verkeerslicht aan ons door en wij maken er werk van!

>> Klik hier voor het meldformulier.
In de 'gedragscode filerijden' lees je hoe automobilisten én motorrijders veilig kunnen samenwerken in de file.

>> Klik hier voor de gedragscode.
Aprilia, Benelli, Bimota, BMW, BSA, Buell, Cagiva, CZ, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Hyosung, Jawa, Kawasaki, KTM, Laverda, Moto Guzzi, Norton, MV Agusta, Suzuki, Triumph, Ural, Yamaha? Het maakt ons niet uit waar je op rijdt. Iedereen is welkom bij de Motorrijders Actie Groep!
Wij werken ook aan het openhouden van dijken voor de motorrijder, zoals die bij Lopik en Lingewaard, ook zijn wij tegen de verplichte APK voor motorfietsen.